Kamerplant versieren

Een kamerplantenboom: een winter vol sfeer

Vind je het ook zo jammer dat, met 2022 op de agenda, de gezellige kerstdagen voorbij zijn? De lichtjes zijn weer weg, de boom ligt weer op zolder (of is teruggepland of versnipperd). Wil je toch genieten van een extra sfeervol huis gedurende de donkere dagen van de winter, dan kun je ook je kamerplanten versieren! Hartstikke leuk om te doen en je geniet er elke dag van. We geven je wat inspiratie en tips om het zodanig te doen dat je plant het ook leuk vindt.

Ook leuk voor na de Kerst

Veel van je kamerplanten – zowel grote als kleine – laten zich prima omtoveren tot gezellige winterboom. Eentje met lampjes en leuke decoratie in winters thema. Zo houd je de gezelligheid nog wat langer vast, ook na de feestdagen.

Verrassend materiaalgebruik

Helaas kan niet zomaar alles je kamerplant ingehangen worden. Zo loop je met ophanghaakjes het risico om je plant te verwonden en moet je ook oppassen met zwaardere decoraties. Je wilt natuurlijk niet dat je plant hierdoor gaat hangen en zijn mooie vorm verliest. Bij Steck kun je dan ook terecht voor geschikte versiering voor je kamerplant-transformatie. Wat te denken van de vilten decoratie van Felt So Good en Winding Road? Of de stalen DIY treehouse-en dierelementen van Another Studio?

Geschikte kamerplanten

Om te bepalen welke van je planten geschikt is om een tweede functie te geven als kerstboom, kun je het beste kijken naar soorten met een dikke(re) stam, stevige bladeren en veel vertakkingen. Symmetrische planten doen het daarbij vooral erg goed. Wij zijn groot fan van een palm, de kamerden en ficussen als kerstboom 2.0. Maar ook met een gatenplant, calathea of polyscias kun je prima uit de voeten. 

Zorg goed voor je kamerplantenboom

Het is ook ‘s winters heel belangrijk om goed voor je – tot gezelligheidsplant omgetoverde – kamerplant te blijven zorgen. Zet hem niet in het donkerste hoekje van de kamer (“want dat staat zo gezellig”), maar geef je planten in dit jaargetijde zoveel mogelijk licht. Dit helpt hen bij de fotosynthese, een essentieel proces om de plant in goede gezondheid te houden (en te laten groeien in het voorjaar). Anders tips zijn het wekelijks voelen van de aarde; geef alleen water als deze echt droog is. En zet je plant zo ver mogelijk van de radiator vandaan.

Lookbook

Behoefte aan wat inspiratie voor je zelf aan de slag gaat? Hieronder vind je een aantal voorbeelden die ook terug te zien zijn bij Steck. Deel je creatie met #steckutrecht. Veel succes!

Volg Steck via de nieuwsbrief of sociale media