Zo maak je een bloembollenlasagne

Bij een bloembollenlasagne maak je gebruik van de verschillende bloeiperioden van bloembollen. Op die manier heb je op een relatief klein oppervlak zo lang mogelijk bloemenpracht! Zo maak je een geslaagde bloembollenlasagne:

1. Selecteer de bloembollen op basis van hun bloeiperiode
Kies bloembollen uit die opeenvolgende bloeiperioden hebben. Die info vind je op de verpakking van de bloembol.

2. Kies een mooie plek uit
Regel een mooi pot of bak (of een plekje in je tuin) waar je de lasagne gaat maken.

3. Plant de bollen in de goede volgorde
Wissel laagjes aarde en laagjes bloembollen met elkaar af, plant de bollen die het laatst bloeien onderop, en de bollen die het vroegst bloeien bovenop.


Let op! Ook als je je bloembollenlasagne tot in de puntjes hebt uitgedacht, kan het resultaat soms anders zijn dan verwacht. Het moment van planten heeft bijvoorbeeld invloed op hoe vroeg de bollen uitkomen. Ook de temperatuur in het voorjaar bepaalt de bloeiperiode van je bollen.

Zet je je bollen pas in december in de grond, en hebben we een koud voorjaar? Dan kan het zijn dat de bollen pas laat uitkomen. Is het voorjaar juist warm en zet je de bollen in september al in de grond? Dan kan het zijn dat (sommigen) juist eerder uitkomen.

Kom je er zelf niet uit en wil je toch een mooie (en lekkere) lasagne op (tuin)tafel zetten? Spreek tijdens het bloembollenshoppen een Steck-medewerker aan, die helpt je graag aan een goed recept! Of bekijk de tips in deze blog van GroenVandaag.