Verantwoorde planten

Bijna alle planten die je bij Steck koopt, komen van verantwoorde leveranciers en kwekers. Hoofd Tuinkas en inkoper Frans van Oostveen legt in dit interview uit waarom we welke keuzes maken op dit gebied. 

Hieronder vind je een overzicht van onze verantwoorde plantenleveranciers. Je leest hoe de planten worden gekweekt en wat de kwekers doen aan duurzame bedrijfsvoering. 

Vaste planten van Hello Garden bij Steck in Utrecht 2

Op de tuinplantenafdeling van Steck vind je onder andere deze verantwoorde leveranciers:

Kamperfoelie planten van Kwekerij Stekkers bij tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht

Kwekerij Stekkers

De fruit- en notenbomen, fruitstruiken, kruidlagen en bodembedekkers van Kwekerij Stekkers zijn wel héél lokaal: de kwekerij zit op het terrein van Steck. De bomen, struiken en planten van Stekkers groeien op biologische potgrond. Stekkers werkt zonder chemische gewasbeschermingsmiddelen en zonder kunstmest. De kwekerij bestrijdt plantenplagen onder andere met aaltjes: bodemorganismen die zich voeden met de larven van plaaginsecten. In dit interview lees je meer over Kwekerij Stekkers.  

Fruithof Kapelle

De fruit- en notenbomen van kwekerij Fruithof Kapelle zijn gekweekt met biologische gewasbeschermingsmiddelen. Ook duurzaam: Fruithof Kapelle vangt overtollig water op de velden op in bassins, en gebruikt dit water opnieuw. Verder gebruikt de kwekerij groene stroom. Het logo Natural Fruit staat voor de rol van duurzaamheid in alle facetten van het bedrijf. Fruithof heeft een Global G.A.P. en MPS certificering.
Frambozenstruik van Fruithof Kapelle bij Steck in Utrecht
Klimplanten van Kwekerij Van Der Starre bij Steck in Utrecht

Van der Starre

Kwekerij Van der Starre kweekt zijn klimplanten chemievrij: het bedrijf beschermt de planten met biologische middelen, goede schimmels en met ‚Äėnatuurlijke vijanden‚Äô, zoals de larven van lieveheersbeestjes. De klimplanten van Van der Starre die je bij Steck koopt, zijn dus onbespoten.¬† Van der Starre is MPS A+, MPS GAP en MPS Productproof en Grasp gecertificeerd.

Griffioen Wassenaar (Hello Garden)

Je herkent de vaste planten van vasteplanten kwekerij Griffioen Wassenaar aan het Hello Garden label. De kwekerij heeft verschillende duurzaamheidskeurmerken en -certificaten, zoals Planet Proof, MPS, Groenkeur en NL Greenlabel. Griffioen Wassenaar gebruikt natuurlijke en slow-release meststoffen (en geen neonicotino√Įden). De plantenpotten en trays zijn van gerecycled en recyclebaar plastic.¬†
Vaste planten van Hello Garden bij Steck in Utrecht
Tomatenplanten van Vivavera bij Steck in Utrecht

Vivavera

Steck heeft groenten en kruiden in het assortiment van Vivavera. Deze eetbare planten zijn hooguit met een biologisch gewasbeschermingsmiddel bespoten. 

De Bolster

De zaden van De Bolster zijn 100% biologisch. In dit interview met Annemarie van De Bolster lees je wat de voordelen van biologische zaden zijn. De Bolster voert het Europese BIO-keurmerk en is EKO- en Demeter gecertificeerd. Ook heeft de kwekerij het Skal (NL en UK) certificaat en een Non-GMO verklaring.

Verschillende zaden van De Bolster bij Steck in Utrecht