Tuinplanten

De mooiste tuinplanten in Utrecht

Op onze tuinplantenafdeling in Utrecht vind je het hele jaar door een uitgebreide collectie planten voor buiten. Hier koop je de plant, struik of boom die jouw tuin of balkon compleet maakt. Steck is dé plek in Utrecht voor grote of kleine tuinplanten!

Geef je tuin een opfrisbeurt met onze buitenplanten

Van fruitboom tot kruidenplantjes, onze tuinkas en tuinen in Utrecht bieden voor iedere tuinier wat wils. Fleur je balkon of geveltuin op met onze rozen, klimplanten en perkgoed. Ook voor de moestuin hebben we verantwoord geteelde groenteplanten en kruiden. Met onze vaste en winterharde planten maak je duurzame keuzes op de lange termijn, maar kijk zeker ook eens naar de groenblijvende planten en vlinderstruiken.

Medewerker Frans van Oostveen van tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht staat tussen buiten tussen de tuinplanten te werken

Verantwoorde tuinplanten

Je wil zeker weten dat je tuinplanten verantwoord zijn gekweekt. Zonder chemische bestrijdingsmiddelen en chemische voedingsmiddelen. Begrijpen we. Daarom hebben we een duurzaam aanbod van verschillende kwekers. Al deze kwekers gebruiken geen chemische middelen. Klik op de link voor meer informatie per kweker.

Verschillende fruitplanten van Fruithof Kapelle bij Steck in Utrecht
Geveltuin wordt aangelegd tijdens het NK tegelwippen in Utrecht

Planten in plaats van stenen

Doe je mee met het NK tegelwippen? Vervang je straatstenen door een geveltuin en vul je border met onze bodembedekkers, klimplanten en perkgoed. Zo tuinier je op een verantwoorde manier! En als je dan toch zo goed bezig bent: een haag in plaats van een tuinhek is een groene keuze die ook nog eens heel mooi staat! Van buxus tot conifeer en van taxus tot heester, uit ons assortiment kies je de heg die het beste bij jouw huis en tuin past.

Planten van kwekers om de hoek

Ons tuinplantenassortiment bestaat uit planten van verschillende kwekers en telers. Zo worden de fruitbomen en -gewassen van Kwekerij Stekkers achter op ons terrein worden gekweekt, en hebben de planten van ympa een keurmerk dat de zekerheid biedt dat je een verantwoorde keuze maakt. Ook met een kleine portemonnee vind je een plant die bij jou past, door ons veelzijdige netwerk van leveranciers. Daarbij kiezen we voor producten die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk hebben. Dat is zeker niet altijd volledig biologisch. Soms kan dat namelijk niet, en soms kiezen we voor betaalbaar en duurzaam naast elkaar. Want dat vinden we wel zo sociaal. 

Rondleiding in de kas van Kwekerij Stekkers bij Steck Utrecht

Meer lezen over tuinplanten