Kamerplanten

De mooiste kamerplanten in Utrecht

Op onze kamerplantenafdeling in Utrecht vind je het hele jaar door een uitgebreide collectie binnenplanten. Hier koop je de plant die in jouw kamer of op jouw kantoor past. Steck is dé plek in Utrecht voor grote en kleine planten.

Van een makkelijke kamerplant voor een beginner tot de meest unieke planten voor de meer ervaren plantenverzorger, ons veelzijdige assortiment biedt voor ieder wat wils. Denk bijvoorbeeld aan een hangplant voor in de badkamer. Zoek je een plant voor een hoekje met wat meer schaduw? Bekijk eens een calathea of varen! Voor woonkamers en slaapkamers met veel direct licht hebben we unieke vetplanten en cactussen. 

Ook alle klassieke kamerplanten vind je natuurlijk in onze kassen in Utrecht, van monstera tot philodendron en van kamerlinde tot olifantspoot.

Alocasia kamerplant in tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht 2024
Aglaonema kamerplant bij tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht

Gelukkig tussen het groen

Kamerplanten zijn niet alleen een mooie aanvulling op je interieur, je wordt er ook nog eens blij van. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat mensen graag tussen het groen verblijven. Dat heeft te maken met onze aangeboren liefde voor de natuur. Biophilia heet dat met een mooi woord.

Kamerplanten goed verzorgen
Kamerplanten verzorgen is helemaal niet zo moeilijk. Het is vooral belangrijk dat je je even verdiept in je planten. Hoeveel licht hebben ze nodig? En hoe vaak geef je ze water? Geef ze zeker niet teveel, want dan heb je kans dat de wortels gaan rotten. In het algemeen is 1x per week in de winter en 2x per week in de zomer een handige vuistregel. Maar let op bij cactussen en succulenten: die willen wat minder. 

Woon je in Utrecht en ben je op zoek naar een mooie kamerplant? Kom dan gerust eens kijken in onze Kamerkas. Onze medewerkers helpen je graag met al je vragen. Over kamerplanten.

Meer over kamerplanten